U bent hier: home / websites

Ontgoogelen voor bedrijven

Stelt u zich eens voor: als bedrijf hebt u een klant gehad waarmee om welke reden dan ook de samenwerking niet goed is verlopen.

Tegenwoordig is het voor klanten zeer eenvoudig om op een forum, een weblog of een website een (al dan niet terecht) negatief bericht over uw bedrijf achter te laten, zonder dat u daar zelf invloed op hebt.

Wanneer uw bedrijf door een incident eenmaal negatief in online media is verschenen, is het vaak moeilijk dit terug te draaien. Een online recensie kan dan ook bijzonder ernstige gevolgen hebben.

Wat zijn de gevolgen

Zo’n negatieve recensie kan snel in de zoekresultaten van Google terecht komen. Hedendaagse klanten zullen voordat ze met iemand in zee gaan, doorgaans een indruk van het bedrijf proberen te krijgen door de eerste zoekresultaten van Google te bekijken.

Als er een negatief bericht tussen staat, is het vanzelfsprekend dat dit niet gunstig is. Er kan daardoor een verkeerd beeld ontstaan van u of uw bedrijf, waardoor toekomstige of huidige samenwerkingen op het spel komen te staan. Uiteraard wilt u graag dat u op de juiste manier naar voren komt in online media.

De oplossing: ontgoogelen

Het kan erg lastig zijn de inhoud van een website te laten verwijderen, vaak door onwelwillendheid van de beheerders van websites. Daarom is er gelukkig een andere oplossing: ontgoogelen.

Het doel hiervan is de negatieve berichtgeving rondom uw bedrijf naar de tweede pagina te laten verdwijnen, omdat slechts 5% van de gebruikers van zoekmachines hiernaar doorklikt. Dit kan door berichten waarin u op de juiste manier naar voren komt zo optimaal mogelijk in te zetten, zodat ze in de zoekmachines boven het te verwijderen bericht zullen komen te staan.

Wilt u met ons in contact komen voor meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan via de website, wij helpen u graag verder.